Wat kunnen psychologen in Delft voor je doen?

Wat een psycholoog voor je kan doen

Wanneer ga je naar een psycholoog? Wat ga je allemaal vertellen, als je er eenmaal bent? Wat doet een psycholoog? Voor veel mensen is het lastig om te begrpijen wat een psycholoog allemaal voor ze kan betekenen. Dat kan ik mij goed voorstellen.

Jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om jouw klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze niet met iemand anders vergelijken. Dus vraag jij je af ‘zijn mijn problemen wel erg genoeg?’ en ‘stel ik me niet aan?’ of ‘moet ik dit niet allemaal zelf kunnen oplossen?’.

Daarnaast zijn het meestal klachten of problemen die je moeilijk zelf kunt uitleggen. Als vergelijking: je kunt vrij gemakkelijk zelf bepalen of je griep hebt, en je kan ook een kneuzing van een breuk onderscheiden. Maar wanneer is het verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is, en wanneer is het een dwangneurose? Heb je een burnout of ben je aan vakantie toe?

En als laatste zijn veel mensen niet bekend met het werk, dat ik als psycholoog doe. Tenminste, iedereen snapt dat iemand die geestelijk volkomen in de war is geholpen kan worden; maar niet dat je ook je eigen leven behoorlijk kunt verbeteren met een psycholoog. Ook al twijfel je, ook al weet je niet precies wat je hebt.

Vertrouw op je gevoel. Hetzelfde gevoel eigenlijk dat je hier op deze website van Psycholoog Delft bracht.

Het juiste perspectief bij Psycholoog Delft

Een psycholoog helpt je jezelf en jouw leven het juiste perspectief te geven. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van jezelf – patronen, je omgeving. En je krijgt de handvatten om er zelf betere keuzes in te maken. Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Je leert je eigen talenten en kwaliteiten beter inzien en benutten. Al met al verrijk je je leven en ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jouw is.

Voor wie dit leest

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Mocht je nu twijfelen aan de ernst van je vraag of klacht, of aan of jouw klacht wel thuishoort bij een psycholoog; dan wil ik je graag het volgende zeggen: bel mij. Liever vandaag dan morgen. Want dát je hier bent, en dát je jezelf en je vraag of klacht serieus neemt is genoeg.

Je hoeft niet alles zelf uit te dokteren. Daar ben ik, als psycholoog voor.

Wat doen psychologen eigenlijk?

Laten ik beginnen te zeggen wat psychologen niet doet. Een psycholoog neemt het roer niet van je over. Je gaat het zelf doen. De psycholoog zorgt er vooral voor dat je het zelf kunt doen.

Allereerst kun jij je verhaal vertellen. Dat is voor veel mensen al heel fijn. De psycholoog stelt de diagnose en vertelt je wat de behandeling zal inhouden. Als je het daarmee eens bent ga je samen aan de slag.

De psycholoog helpt je goed naar jezelf te kijken, houd je een spiegel voor. Zo zie je bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Dat is soms niet zo leuk om te horen, maar het helpt het je wel.

Contact Psycholoog Delft

Bel ons vrijblijvend voor informatie of het maken van een afspraak. We helpen om de hulpvraag te verduidelijken en zoeken daarna samen naar de meest passende hulp.