Met welke psychologische klachten ga je naar Psycholoog Delft?

Heel veel psychische problemen en klachten

Op mijn praktijk krijg ik veel verschillende vragen. Van burn-out, depressies, van vastgelopen relaties, zingevingsvragen, ADHD, angst klachten tot traumaverwerking.

Mijn uitgangspunt is dat jouw klachten niet uniek zijn, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat ik je klacht zal herkennen en al eerder bij de hand heb gehad. Ik weet dus welke methoden en technieken er allemaal zijn om je problemen te lijf te gaan. Maar we weten nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook de rest. Je talenten en vaardigheden.

Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail mij en leg je situatie voor. Dan kan ik je precies vertellen wat er allemaal speelt, en kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Een paar soorten problemen

Al zouden we alle bekende vragen en psychische klachten op een rijtje zetten, dan nog kan de jouwe er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

Om je toch een beetje wegwijs te maken, ik hanteer vier soorten gevoelens die meestal onderdeel zijn van een klacht. Dat is: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.

Je zit vast

Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang

En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.

Je hebt pijn

Soms zit het leven tegen. Er worden harde klappen uitgedeeld. Vaak kun je deze zelf opvangen, al dan niet met hulp van vrienden en familie. Maar soms lukt het even niet alleen. Dan help ik je graag weer op weg.

Iets klopt niet

Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Contact Psycholoog Delft

Voor het maken van een afspraak of persoonlijk advies kun je contact opnemen. Mijn praktijkassistente kan al je vragen beantwoorden, ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan. Bel ons op 085 4015 337.