Jeugd- en kinderpsycholoog in Delft

Als opvoeder kun jij je heel kwetsbaar voelen. Zeker als het niet zo goed gaat met je kind. Het is dan belangrijk dat je jouw kracht hervindt, met oog voor de specifieke kwaliteiten van je kind. Als dat lukt vind je nieuw vertrouwen en worden jij, je kind en het gezin hechter en sterker.

Problemen binnen het gezin

Een hecht en geborgen gezin is een veilige thuisbasis – zowel voor ouders als kinderen. Je ondersteunt elkaar en kunt op elkaar terug vallen. Vanuit zo’n hechte basis kunnen de kinderen met een zeker en veilig gevoel de wereld in. Daarvoor is goed contact en goede communicatie binnen het gezin nodig.

En daar gaat het soms mis. Ouders ontzien hun kinderen, maar die voelen spanningen aan en reageren daarop. Bijvoorbeeld door hun eigen problemen, gevoelens, of wensen voor zich te houden. Papa en mama hebben het ‘al moeilijk genoeg’. Het kan ook zijn, dat ze bang zijn om niet gehoord of begrepen te worden, of ze hebben het idee dat ze hun eigen problemen alleen op moeten oplossen.

Het gevolg kan zijn dat de kinderen zich terugtrekken of de spanning op een andere manier afreageren. Het gezin vervalt in geruzie, verharding en onbegrip. Vertrouwen verdwijnt.

Bij gezinsbegeleiding van Psycholoog Delft kijken we samen naar wat er speelt in het gezin en brengen jullie samen de communicatie en balans weer op gang.

Kinderen en jeugdigen

Buiten problemen waar het hele gezin bij betrokken is, kan er veel aan de hand zijn met uw kind(eren). Wat gaat er in ze om? Doe ik het wel goed? Soms heeft u even geen grip meer op hun ontwikkeling en lijkt het of u alleen meer aan de zijlijn kunt toekijken. Onze ontwikkelingsbehandelingen kunnen u dan verder helpen.

Ouderbegeleiding bij Psycholoog Delft

Het gaat niet goed met je kind en jij wilt er echt alles aan doen. Maar hoe? Bij ouderbegeleiding gaan we samen aan de slag – we brengen in kaart welke factoren een rol spelen bij problematische situaties. En wat je er aan kunt doen. Maar we zoeken niet alleen die moeilijke momenten binnen het gezin op, want juist als het goed gaat valt er ook een hoop te leren.

Op deze manier help je dus je kind. Vaak werkt dat een stuk beter dan als je kind alleen maar bij de kinderpsycholoog in behandeling komt. Ten eerste omdat jij je kind veel vaker ziet en ten tweede omdat het toch ook een beetje om jou gaat. Daarbij geeft ouderbegeleiding vaak meer voldoening, omdat je het gevoel hebt dat je iets kunt doen.

We bieden ouderbegeleiding bijna altijd aan naast de eigen behandeling van het kind of de jongere.

Contact Psycholoog Delft

Voor het maken van een afspraak of persoonlijk advies kun je contact opnemen. Mijn praktijkassistente kan al je vragen beantwoorden, ook als je twijfelt of je naar een psycholoog kunt gaan. Bel ons op 085 4015 337.